top of page

Teknik Bilgi

Otomatik Kepenk Teknik Özellikleri

 

Otomatik kepenkler hakkında teknik bilgiler

Otomatik kepenk sistemleri genelde 66 - 120 mm ölçülerinde, 0.80-1.00-1.20 mm et kalınlığında olup 1. kalitede üretilmiş galvanizli çelik profillerden oluşmaktadır.

Firmaların ral kataloglarında bulunan tüm renklerde seçilebilen otomatik kepenkler hırsızlığa karşıda oldukça güvenlidir.Yağmur, çamur, toz ve güneşe karşı son derece dirençlidir.

 

Patlayıcı ve yanıcı maddelere karşı yüksek direnç gösterirler. Manuel ay da motorlu uygulama seçenekleri mevcuttur, uzaktan kumandalı ya da buton kontrolü mümkün kılan Alman motorları gayet dayanıklıdır.

Galvanize kepenk profilleri 0.8 - 1.00 ve 1.20 mm et kalınlığı ve dört ayrı çeşitte üretilmektedir. Her tarafı kapalı, mikro delikli, düz ve çapraz örgülüdür.Örgülü tür kepenklerin sarım çapları daha yüksek olduğu için kutu detayı açısından gerekli ölçü de diğerlerine göre daha yüksektir.

Dikme profilleri 2.00 mm et kalınlığında ve galvaniz çelikten üretilir. Dikmelerde kullanılmış olan kauçuk fitil, metaller arsındaki sürtünmeyi önleyerek, aşınmayı engeller ses ve kısmi ısı izolasyonu sağlar.

Etek profili 1.5 mm et kalınlığında olan galvanize çelikten üretilmiş olan profiller kilit sistemi takılmasına olanak sağlarlar ve profillerin rüzgara karşı direnci arttırır. Galvanize çelik kepenklerde genelde santral motorlar kullanılmaktadır.

Tambur merkezinde bulunan motorun her iki tarafında ölçü ve ağırlığa bağlı olarak faklı adetlerde yaylar vardır.

Santral motorlar 230V / 60Hz’de çalışır ve ısınmaya karşı termik koruyucuları mevcuttur…

 

 

Otomatik Kepenk Bakım ve Onarım
 

  Her tür elektronik sistemde olduğu gibi otomatik kepenk sistemlerindede arızalar meydana gelmektedir.

  Kepenk sistemlerinde genellikle kepenk motorunun arızalanması, darbeye maruz kalan kepenk panellerinin hasar görmesi gibi nedenlere sıklıkla raslanmaktadır.

 Bunların yanında bakım yapılmayan kepenklerde aşırı gürültülü çalışma ve zorlanma gibi problemlerde çıkmaktadır..

Otomatik kepenk bakımı nasıl yapılmalıdır. Neler yapılıp neler yapılmamalıdır?

Çok tozlu kullanım alanlarında mutlaka ayda en az 1 defa ıslak bez yardımıyla temizlenmelidir.

Kepenginizin hiçbir parçasını yağlamayın. kepenk sistemleri çalışma prensipleri yağlanmayı gerektirmez.

Kepenginizi çalıştırmadan önce mutlaka çalışmasına veya zorlanmasına neden olacak bir cisim olmadığndan emin olun.

Bağzı kepenkler (genelde çelik gövdeli kepenkler) yardımcı yaylarla desteklenmiş olmalarından dolayı uzun süre çalıştırılmama durumunda yayları özelliğini kaybedebilir paslanabilir veya kırılabilir. bu nedenle en az ayda 1 defa kepenginizi çalıştırmayı ihmal etmeyiniz..

© Copyright 2013 NET Kepenk Tüm Hakları saklıdır..

bottom of page